Siirry suoraan sisältöön

Taidenäyttely

Taidenäyttely on taiteilijan tilaisuus loistaa

Taide vaatii aina yleisön, sillä ilman vuorovaikutusta taiteilijan ja yleisön välillä ei pääse syntymään. Yleisin paikka nähdä taidetta on tietysti taidenäyttelyt, joita järjestetään esimerkiksi museoiden ja gallerioiden toimesta. Niissä on usein jokin teema tai sitten ne keskittyvät esittelemään jonkin taiteilijan elämäntyötä. Taiteilijat ovat aina halukkaita esittelemään teoksiaan näyttelyissä, sillä ne keräävät ihmisiä yhteen ja niin ne saavat toisinaan myös mediahuomiota. Näyttelyt ovat myös erinomaisia tilaisuuksia myydä taidetta, joten ne ovat tärkeitä toimeentulon kannalta. Onnistunut näyttely on loistava tapa markkinoida omaa taidetta ja saada sitä kautta sekä kunniaa että mainetta.

Taidenäyttely on mukava tapa viettää vapaa-aikaa. Taidenäyttelyt Helsinki ovat suosittuja niin lasten kuin aikuisten parissa. Jos käy paljon näyttelyissä, voi hankkia itselleen edullisen museokortin.

Taidenäyttely
Taidenäyttely

Taidenäyttelyt Helsinki tarjoavat kaikille jotakin

Helsingissä on kaupungin koosta johtuen Suomen parhaat mahdollisuudet nauttia taiteesta. Kaupungissa järjestetään paljon näyttelyitä, sillä gallerioita ja museoita riittää varsin mukavasti. Valinnanvaraa on siis paljon ja näytteillä oleva taide edustaa montaa eri tyylisuuntaa.

Suomen keskeisimmät museot sijaitsevat hyvin pitkälti Helsingissä. Jos olet kiinnostunut varsinkin suomalaisten taiteilijoiden tekemästä taiteesta, Helsinki on loistava vierailun kohde. Siellä voit vierailla esimerkiksi Ateneumissa tai Sinebrychoffin taidemuseossa, joissa on esillä paljon keskeisiä suomalaisia taideteoksia. Museot ovat löytää helposti, sillä pääkaupunkiseudun kattava julkinen liikenne auttaa ihmiset perille.

Taidenäyttely

Erilaisia taidenäyttelyiden muotoja

Näyttelyt voivat erota toisistaan siinä, mitä ne pitävät sisällään. Kenties yleisimmät näyttelyiden muodot ovat yksityis- tai yhteisnäyttelyt. Yksityisnäyttelyllä viitataan sellaiseen näyttelyyn, jossa on esillä vain yhden kuvataiteilijan teoksia. Se on hyvin yleistä silloin, kun taiteilija on saanut valmiiksi jonkin teoskokonaisuuden, joka käsittelee jotain tiettyä teemaa.

Toisinaan kuvataiteilijat saattavat myös jakaa näyttelyn, jolloin esillä on useiden eri taiteilijoiden teoksia. On hyvin yleistä, että esimerkiksi museoissa järjestetään yhteisnäyttelyitä. Usein näyttelyissä on sama teema, kuten suomalainen ekspressionismi, joka liittää kaikki teokset yhteen. Tuolloin esittelyssä on sellaisten suomalaisten taiteilijoiden tekemiä maalauksia, jotka edustavat kyseessä olevaa tyylisuuntaa.

Taidenäyttely

Taidenäyttely saa kriitikot liikkeelle

Taidenäyttely on merkitty usein myös kriitikoiden kalenteriin, sillä pitäähän heidänkin työtään päästä tekemään. Kriitikot kirjoittavat oman mielipiteensä näyttelystä lehteen tai muuhun vastaavaan taidejulkaisuun. Antidote kertoo myös mielipiteitä taiteesta. Jos haluaisit käydä näyttelyissä, mutta et tiedä missä, kannattaa säännöllisesti lukea kriitikoiden artikkeleita. Heidän kauttaan saa usein hyviä vinkkejä siitä, missä museossa tai galleriassa on esillä hyvä näyttely. Alansa ammattilaisina he osaavat ottaa monta asiaa huomioon ja nähdä asiat erilaisten ihmisten näkökulmasta.

Taide on aina kokemus ja hienot näyttelyt jäävät monien mieleen. Taiteessa riittää ihmeteltävää koko elämäksi, sillä luovat ihmiset pystyvät löytämään aina jotain uutta. Näyttelyt ovat loistavia paikkoja kokea asioita yhdessä. Teosten näkeminen hyvässä valaistuksessa ja sille suunnitellulla paikalla nostaa myös niiden taiteellista arvoa. Onnistunut näyttely palkitsee niin katsojan kuin teosten tekijän mieleenpainuvalla kokemuksella.