Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Blogi » Suomen tunnetuimmat rikolliset – henkirikoksia ja väkivaltaa

Suomen tunnetuimmat rikolliset – henkirikoksia ja väkivaltaa

  • tehnyt
Suomen tunnetuimmat rikolliset koostuvat henkirikollisista

Suomen tunnetuimmat rikolliset ovat löytäneet tiensä uutisotsikoihin tekemillään henkirikoksilla. Myös laaja-alaiset talousrikokset ovat Suomessa järkyttäneet kansalaisia. Järjestäytynyt rikollisuus on Suomessa harvinaista, joten siksi se jää usein huomaamatta ja kun tekijät jää kiinni, paljastuu pinnan alta paljon oletettua suurempi rikosvyyhti. Suomessa tapahtuneet henkirikokset ovat jääneet kansalaisten muistiin poikkeuksellisen raakoina tekoina. Niistä lähes jokainen on tällä hetkellä elinkautisvanki.

Suomen tunnetuimmat rikolliset – henkirikoksia ja huumekauppaa

Yksi suomen tunnetuimmista rikollisista on paljon mediassa kohua aiheuttanut Jari Aarnio, joka on Helsingin Huumepoliisin entinen johtaja. Hänet tuomittiin myöhemmin vankeuteen lukuisista eri törkeistä huumausainerikoksista, todistusaineiston väärentämisestä sekä myöhemmin myös murhasta, jonka Helsingin Hovioikeus myöhemmin kumosi. Jari Aarnion tapaus aiheutti paljon puhetta mediassa sekä kansalaisissa, sillä järjestäytynyt rikollisuus sekä korruptio on Suomessa erittäin harvinaista.

Henkirikokset ja niiden takana oleva psykologia inspiroi taidetta ja sen tekemistä. Taidetta käytetään myös terapiamuotona ja kuntouttavana aktiviteettinä vankiloissa, joten vankiloissa on tarjolla runsaasti erilaisia taidetyöpajoja vangeille. Vankien tekemää taidetta on ollut nähtävillä näyttelyissä eri puolella Suomea. Antidote kerää yhteen arvokasta taiteen historiaa sekä mielenkiintoisia tapahtumia sekä informaatiota taiteesta ja kulttuurista.

Henkirikokset Suomessa – poikkeuksellisen raakoja tekoja

Tunnetuimpia rikoksia Suomessa ovat kuitenkin henkirikokset, joista tunnetuimpia ja jopa kansainvälistä mediahuomiota eniten saavuttaneet ovat sarjakuristajana tunnettu Michael Penttilä, huumerikollisena sekä Cannonball-liivijengin johtajana tunnettu Janne ”Nacci” Tranberg sekä paloittelumurhaaja Terhi Tervashonka. Suomi on tilastollisesti turvallinen maa, jossa henkirikokset ovat poikkeustapauksia, joten siksi ne kuohuttavat kansalaisia.