Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Blogi » Terhi Tervashonka tunnetaan Hyvinkään veriteosta

Terhi Tervashonka tunnetaan Hyvinkään veriteosta

  • tehnyt
Terhi Tervashonka on yksi Suomen vaarallisimmista naisista.

Yhdeksi Suomen vaarallisimmista naisista lukeutuva, Terhi Tervashonka, on tuttu nimeltään monelle varsinkin true crime genreä seuraaville henkilöille. Hän oli osallisena yhdessä paljon puhutussa tapauksessa, jonka yksityiskohdat saavat ihon nousemaan kananlihalle. Tapaus yhdistettiin ainakin median toimesta myös saatananpalvontaan. Myös päätekijä on vahvistanut olevansa saatananpalvoja. Joko tiedät, mistä tapauksesta on kyse ja mihin kaikkeen Terhi on syyllistynyt?

Terhi Tervashonka ja Hyvinkään paloittelusurma

Kuten varmasti jo arvasitkin, kyseessä on vuonna 1998 tapahtunut Hyvinkään paloittelusurma. Tätä tapausta onkin luonnehdittu Suomen rikoshistorian julmimmaksi tapaukseksi. Kaikki alkoi selvitä, kun kaatopaikalta löytyi ihmisen irtonainen jalka marraskuussa 1998. Tervashonka oli tällöin vain 17-vuotias ja oli melko nopeasti epäiltynä kyseisestä veriteosta. Hän on siis nuoresta saakka ollut kykeneväinen hirvittäviin tekoihin.

Vaikka Tervashonka ja hänen rikoskumppaninsa ja tapauksen päätekijä Jarno Elg eivät ehkä aivan Suomen tunnetuimmat rikolliset olekaan, eivät he todellakaan kauaksi tästä tittelistä varmasti pääse. Sen verran paljon tapaus puhuttaa edelleen, vaikka se onkin selvitetty. Tuomiokseen hän sai nuorena henkilönä tehdystä murhasta ja täyttä ymmärrystä vailla olevana vain 8,5 vuotta. Myös Terhin vapautuminen vankilasta aiheutti puhetta ja kauhistelua, erityisesti alueilla, joissa hän asui.

Vapaus ei kestänyt kauaa

Terhi pääsi ehdonalaiseen keväällä 2003 jonka jälkeen vietti muutaman vuoden vapaudessa. Vuonna 2007 kuitenkin Terhin elämässä alkoi taas tapahtua, sillä hän päätyi tappamaan 47-vuotiaan miehen lyömällä häntä vesurilla niskaan. Tästä tapauksesta hänet tuomittiin 10 vuoden vankeuteen. Vuonna 2011 hän yritti ja hetkeksi onnistuikin karkaamaan avovankilasta, mutta pakomatka ei kestänyt kuin kaksi kuukautta, jonka jälkeen Terhi löydettiin ja palautettiin vankilaan kärsimään tuomiotaan.